субота, 13 грудня 2014 р.

Сьогоднi я запропуную вам рецепт Тіграніна пирога з ягодами

Що потрібно:

2 яйця

200 г вершкового масла

1 склянка сметани

3/4 склянки цукру

3-3,5 склянки борошна

Для начинки:

1,5 склянки ягід (ожини, чорниці, малини)

5 ст. л. цукру

2 ст. л. крохмалю 
Що робити:

Цукор розітріть з яйцями і маслом, додайте сметану і ретельно вимішайте. Потім всипте порціями стільки борошна, щоб вийшло м'яке еластичне тісто. Розділіть його на дві частини: велику (2/3) і меншу (1/3).
Більшу частину розкачайте і викладіть на деко з бортиками. Поверх викладіть ягоди рівним шаром, посипте їх коричневим цукром і крохмалем.
З тесту скачайте кілька довгих тонких ковбасок і злегка надсекіте їх ножем з обох сторін, буквально на 2 мм. Потім натягніть їх (вийдуть смужки, що нагадують ялинку, якою її малюють діти) і спорудити з них «грати» поверх ягід. Після випікання решітка буде просто хвилястою і ошатною. Або можете розкачати тісто і нарізати його на смужки шириною 1,5-2 см спеціальним коліщатком для тесту з хвилястим краєм.
Поставте пиріг в духовку і випікайте при 180 ° С 30-40 хв. Перед подачею повністю остудіть, розріжте і посипте цукровою пудрою.

Рада гастроному
Взимку цей пиріг можна робити із замороженими ягодами (попередньо їх розморозивши і відкинувши на друшляк, щоб стік сік) або з не дуже солодким варенням з чого завгодно. Ще один варіант - змішати варення і трохи ягід, виходить дуже смачно. А цукор для начинки краще взяти коричневий.

Немає коментарів:

Дописати коментар