понеділок, 15 грудня 2014 р.

Наближаэться рiк Кози, тому на новорiчному столi повинен бути салат з її зображенням. Я пропоную зробити його з кукурудзою та ананасами.
Інгредієнти, які є обов'язковими в нашому диво - салатик: Куряче м'ясо відварне - 550 г; Кукурудза консерви - 1 баночка або 380 г; Ананас десертний або свіжий - 1 банка; Майонез «легкий» - 100 г; Сіль, перець мелений - по 1 г; Сир твердий 110 г; Помідор 10 г / 1 невеликий; Морквина - 1 шт; Кріп свіжий - 5 гілочок, Перець запашний горошок і базилік по 1 шт. 


Процес приготування: На самому початку потрібно переконатися в тому, що всі необхідні продукти є в наявності, якщо чогось - то не вистачає, слід докупити і тільки потім починати робити це блюдо. Вже в процесі на це не буде часу. Баночку з консервованими ананасами потрібно відкрити, відкинути вміст на друшляк, щоб сік стек, найкраще в окрему миску, так як його можна потім випити. Точно за таким же принципом слід вчинити і з солодкою кукурудзою. Всі овочі, які будуть застосовуватися в процесі прикраси готового салату потрібно добре промити і очистити. Курочку відварюємо в підсоленій воді з додаванням приправ або без таких - тут справа смаку. Після того як вона повністю приготується, м'ясо потрібно остудити і нарізати. Ананас, якщо він вже не порізаний на шматочки, потрібно подрібнити, форма нарізки вибирається за бажанням кулінара. Потім в досить глибокій тарілці необхідно змішати подрібнене куряче м'ясо, ананаси і кукурудзу, заправити майонезом і знову перемішати. Додавати спеції та сіль можна, орієнтуючись знову ж на власний смак і пристрасті в їжі. Тепер настала черга формування салату для подальшого прикраси. Для цього робиться з отриманої раніше апетитною салатної маси тіло новорічної овечки, а також її голова, відповідно, за допомогою двох овалів або вирізаного трафарету. Процес прикраси починається з того, що сир натирається на дрібній тертці. З нього формується шубка овечки, тобто сир наноситься рівномірно поверху. З свіжої або відвареної моркви та помідора вирізаються кулінарним ножем квіти або інші прикраси за бажанням. Зелень викладається низом, створюючи враження луки, овочеві прикраси поміщаються прямо на нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар