неділя, 14 грудня 2014 р.

Сьогоднi я запропоную не тiльки смачний, але й корисний десерт. Це- Апельсиново-імбирні капкейкі з кремом маскарпоне і гарбузовою начинкою ...
Почнемо з основи:

150 гр вершкового масла

150 гр цукрової пудри

3 яйця

200 гр борошна

5 гр розпушувача

30 мл апельсинового соку

цедра одного апельсина

1 ч. Л. натертого імбиру

Ваніль

Розм'якшене (Не розтоплене !!!) вершкове масло збити з цукровою пудрою, поки маса не стане однорідною і не посвітлішає. По одному додати яйця і апельсиновий сік. Не переживайте за текстуру .. на цьому етапі вона дуже дивна і неоднорідна, як тільки ви додасте борошно, все зміниться.
Змішайте борошно з розпушувачем, імбиром і апельсиновою цедрою і невеликими порціями вмішайте в масляно-яєчну масу. Тісто готове.
Наповніть ним формочки на 2/3 і відправте в розігріту до 200 гр духовку. Знижуємо температуру до 180. Капкейкі проведуть в духовці від 20-25 хв. Контролюйте процес.

Гарбузовий сабайон:

300 гр гарбуза

10 гр цукрової пуди

2 жовтки

50 гр цукру

20 мл води

1 пластинка желатину або 1 ч.л. желатину в порошку

Почнемо з гарбуза. Кубики гарбуза необхідно покласти в конвертик з пергаменту, притрусити цукровою пудрою і запекти в розігрітій до 200 гр духовці, 15 хв. Перебити блендером в пюре і дати охолонути. Приготувати сироп. У сотейнику змішати цукор і воду, розмішати гарненько віночком і закип'ятити. У цей час збити жовтки і тонкою цівкою влити киплячий сироп в жовтки (не доводьте сироп до стану карамелі, він повинен тільки закипіти !!!). Активно збиваємо до повного охолодження жовтків і отримання густого, красивого сабайону) Желатин замочити в холодній воді. У мене пластинка, тому у великій кількості води. Якщо у вас порошок, то це кілька чайних чайних ложок теплої води. Відставте на 10 хв. Прогрійте 10-15 сек в мікрохвильовці або на слабкому вогні, до розчинення желатину (не доводьте до кипіння !!!) Якщо це пластинка то дістаньте її з води. Підготовлений желатин змішайте з сабайоном. Приберіть в холодильник.

Дістаньте з духовки готові капкейкі і дайте їм повністю охолонути. Форми ставте в декількох сантиметрах один від одного. Приготуємо крем для шапочки.

У нас там залишилося 2 білки від сабайону, можна їх збити, додати цукор і ще до збивати до стану міцної піни. З розрахунку 2 білки - 2 ст л цукру.
Другий варіант: збити вершки (не менше 30%) і змішати їх з маскарпоне з цедрою (цедри зовсім трохи, а то гірчить). Пропорції вершки - маскарпоне, 1 до 1. Робила крем нейтральним не сильно солодким, у мене вершки кондитерські були, тому цукрову пудру вже не додавала. А ось про економію на маскарпоне .. воно в мене якесь дуже зернисте було, що дало крему неоднорідну структуру. Третій варіант: крем Шанталь. Жирні вершки збити з цукровою пудрою і додати ваніль. Якщо вершки чи не перебиті, крем вийде гладкий і однорідний.
Ну ось всі складові готові, можна збирати) За допомогою економки або маленького ножа зробіть поглиблення в центрі капкейк, що не продирявьте формочку! В серединку гарбузовий сабайон, на 10 хв у холодильник.








Немає коментарів:

Дописати коментар