четвер, 11 грудня 2014 р.

Ще однiэю прикрасою вашого новорiчного столу може стати прекрасний десерт "Ялиночки".
Бісквіт:

100 гмеленого мигдалю

75 г цукру

25 г крохмалю

25г борошна

3 яйця

1 щіпка солі

Оформлення:

100 г фісташок

100 г білого шоколаду

Глазур:

3 ст. л. цукрової пудри

1 ч. л. соку лимона

цукрова пудра для снігових шапочок

З пекарської папери зробити трафарет, намалювавши круги 20 см в діаметрі і вирізавши їх.

Кола потрібно розрізати до середини і згорнути кульочками, скріпками закріпити, поставити гострою стороною вниз в підходящі стакани.

Відокремити яєчні білки від жовтків, збити білки, додавши 1 щіпку солі, в стійку піну, потім, продовжуючи збивати, ввести цукор, далі додати жовтки.

Перемішати борошно, крохмаль і перемелений мигдаль, поступово ввести в яєчну масу, налити тісто в кондитерський мішок, з нього відсадити в заготовлені форми з паперу.

Запекти бісквіти в духовці протягом 15-20 хв при температурі 180 градусів, дати охолонути.

Роздрібнити фісташки, на водяній бані розтопити шоколад.

Прибрати з бісквітів папір, зрізати підстави за допомогою ножа, зробивши їх стійкими.

За допомогою пензлика обмазати бісквіти розтопленим шоколадом, потім запанірувати в фісташках, далі нанести червоні кульки з будь-якого варення за допомогою зубочистки або кондитерського шприца.

Перемішати сік лимона і цукрову пудру, за допомогою чайної ложки полити ялиночки і зверху зробити снігові шапочки з цукрової пудри.

Подавати тістечка бісквітні «Ялинки» на новорічний стіл як десерт.

Немає коментарів:

Дописати коментар